Тканини для захисного, робочого, корпоративного спецодягу і обмундирування

Україна, Київ
Пн-Пт: 08:00–17:00
Сб-Вс: Закрито
Телефон: 0 (44) 333-43-30
E-mail: mailbox@teksika.ua
Веб-сайт: teksika.ua

©1997–2024 ТОВ «Тексіка»

0.00 грн

Натуральні, штучні та синтетичні матеріали


Експертний блог компанії "Тексіка", доповідач Андрій Черичка

Сьогодні ми приділимо увагу такому актуальному питанню як склад тканини. Тканина складається з ниток, нитки складаються з волокон. Волокна можуть бути різного походження. Найчастіше використовується класифікація по походженню волокна: волокна природного походження, синтетичні та штучні.

Що це означає? Волокна природного походження, ще кажуть натуральні волокна, – це волокна, які отримуються з навколишнього середовища. Вони бувають тваринного походження, рослинного походження та мінеральні волокна.

Прикладом волокон тваринного походження є вовна, шовк та більш екзотичні варіанти цих волокон.

Волокна рослинного походження – це волокна, які отримані з рослин, які вирощуються в сільському господарстві. Наприклад, бавовна, льон або інші менш розповсюджені волокна.

Мінеральні натуральні волокна – вироблені з мінералів, які зустрічаються в природі. Яскравим прикладом такого волокна є базальтове волокно.

Питання: чим відрізняються штучні та синтетичні волокна? Вони відрізняються походженням. Всі волокна складаються з полімерів, але ці полімери мають різне походження.

  • Синтетичні волокна виробляються з полімерів, які не зустрічаються в природі. Вони синтезовані в лабораторії з сировини найчастіше за все це нафтопродукти.
  • Штучні волокна – це волокна, які складаються з полімерів природного походження, але отриманих промисловим способом. Наприклад, целюлоза вироблена з деревини. Прикладом такого волокна є віскоза, яка на 98% складається з целюлози, так само як і бавовняне волокно, яке на 95% також складається з целюлози. Бавовна та віскоза це подібні за своїми споживчими властивостями матеріали, але вони відрізняються технологічним процесом виробництва.

ТЕКСІКА. ТКАНИНИ ВАЖЛИВІ

Повернення до списку